×

Waarom Direct Boeken?

Krijg gegarandeerd het beste tarief, het hele jaar doormet nog veel meer moois.

Boek Nu

ALGEMEEN

 1. Een groep is een partij die bestaat uit 10 personen of meer.
 2. U hoeft geen lid te zijn van een organisatie om te verblijven bij Safestay, maar we eisen wel dat u een geldige vorm van foto identificatie laat zien bij het inchecken, bij voorkeur een geldig paspoort, nationale identiteitskaart of rijbewijs. Studentenkaarten worden niet geaccepteerd als ID.
 3. Check-in. Kamers zijn beschikbaar vanaf 14u op de dag van aankomst bij Safestay London Elephant & Castle, Safestay London Kensington Holland Park en Safestay York, 15u bij Safestay Edinburgh. Maar je bent van harte welkom om jouw bagage in de ochtend bij ons te droppen. Neem van te voren contact met ons op als je een grote hoeveelheid bagage wil op slaan.
 4. Check-out. Bij vertrek moeten groepen al hun bezittingen uit de kamers verwijderen, en uitchecken, vóór 10u. Hierna kunnen groepen wel nog gebruik maken van de bagage-opslagfaciliteiten, maar alle bezittingen moeten worden verwijderd uit de kamers en sleutels moeten teruggegeven worden aan de receptie. Voor laat uitchecken geldt een toeslag van een extra nacht.
 5. Alle groepen moeten minimaal één groepsleider hebben die verantwoordelijk is voor de hele groep. Leiders zullen de contactpersoon voor onze medewerkers zijn, en zullen verantwoordelijk gehouden worden in verband met klachten.
 6. Leeftijdsbeperking. Gasten jonger dan 16 jaar zijn alleen toegestaan om te verblijven in prive-kamers of gedeelde kamers die zijn geboekt voor het gebruik van een familie of gasten die als groep samen geboekt hebben en moeten vergezeld worden door een volwassene boven de leeftijd van 18 jaar. Elke persoon tussen de leeftijd van 16 en 18 jaar moet worden begeleid door een volwassene (ouder dan 18) die verblijft in dezelfde kamer of gedeelde slaapzaal.
 7. Een borg van £250,00 (£500 voor vrijgezellenfeesten) is vereist bij check-in, en wordt geretourneerd op de dag van vertrek als er geen schade is geconstateerd volgens de voorwaarden van sectie 4 van dit document. De borg kan met contant geld of debet/creditcard betaald worden. Kaarten zullen vooraf worden geautoriseerd bij het inchecken voor het volledige bedrag. Als de borg wordt betaald met een creditcard van een derde persoon, zullen wij een schriftelijke toestemming van de kaarthouder nodig hebben.
 8. Bij het inchecken ontvangt elke gast een sleutel (in de vorm van een elektronische kaart) voor toegang tot de kamers. Deze sleutels zijn alleen voor de periode van verblijf geactiveerd en moeten bij het uitchecken aan de receptie worden overhandigd. Het niet terugbrengen van sleutels kan resulteren in een boete van £5,00 per kaart die wordt afgetrokken van de borg.
 9. Safestay Londen Elephant & Castle en Safestay London Kensington Holland Park hanteren een maximaal-14-dagen-verblijf beleid, boekingen voor langer dan 14 dagen per keer zijn niet mogelijk. Bij Safestay York en Safestay Edinburgh zijn boekingen van langer dan 14 dagen afhankelijk van het oordeel van de General Manager.

BETALING

 1. Betaling voor alle groepsreserveringen moeten van te voren gedaan worden. Alle betalingen moet geregeld zijn voor aankomst, of u loopt de kans niet toegelaten te worden tot het gebouw.
 2. Een 10% niet-restitueerbare aanbetaling zal nodig zijn om een reservering te bevestigen als de aankomst datum meer dan 1 maand verwijderd is van de boekingsdatum. Als de aankomst datum over minder dan een maand is, is het verplicht de volledige kosten te betalen voor de gehele reservering, op het moment van boeken.
 3. Het volledige saldo van de boeking moet uiterlijk 28 dagen voor de aankomst datum worden betaald. Dit geldt tevens voor alle toebehoren, extra's en eventuele extra kosten die u mogelijk hebt gemaakt.
 4. Wanneer de boeking voor een datum isdie over meer dan 3 maanden is, kan het onder voorbehoud vastgehouden worden voor maximaal 3 weken. Na deze periode, als er geen aanbetaling is ontvangen, kan de boeking worden verwijderd zonder kennisgeving aan de groepsleider.
 5. Wanneer de boeking voor een datum isdie over minder dan 3 maanden is, maar meer dan een maand, kan het onder voorbehoud vastgehouden worden voor maximaal 2 weken. Na deze periode, als er geen aanbetaling is ontvangen, kan de boeking worden verwijderd zonder kennisgeving aan de groepsleider.
 6. Betalingen moeten worden gedaan in Pond Sterling en kunnen gedaan worden, met Visa, Mastercard, Switch, of een debet kaart, of in sommige gevallen per cheque, bankoverschrijving of contant geld. Als de boeking wordt betaald met een creditcard van een derde persoon, hebben wij schriftelijke toestemming van de kaarthouder nodig. Informeer ons over de voorgenomen wijze van betaling bij het bevestigen van de boeking.
 7. Bankoverschrijvingen moeten een betalingsbewijs van de bank hebben.
 8. Houd er rekening mee dat wij geen Laser Card of American Express accepteren.
 9. Alle onkosten gemaakt door de betaler als gevolg van de wijze van betaling, (d.w.z. bankoverschrijvingskosten uitgegeven door de verzendende of ontvangende bank), moeten worden betaald door de groep. Safestay is niet verantwoordelijk voor deze onkosten.
 10. Als een betaling onder deze voorwaarden achterstallig is, dan kunnen wij, zonder afbreuk te doen aan onze andere rechten en rechtsmiddelen, de reservering(en) annuleren en/of kunnen wij de levering en/of leveringen van andere diensten die door Safestay worden verstrekt, opschorten. Voordat wij zo een dergelijke actie ondernemen, zullen wij de desbetreffende persoon schriftelijk informeren.
 11. Bijkomende kosten zullen worden besloten worden door Safestay en de klant op het moment van boeken.
 12. Alle bijkomende kosten moeten uiterlijk 28 dagen voor aankomst van de groep volledig worden betaald. Als de ondersteunende diensten en/of producten worden geboekt binnen 28 dagen voor aankomst, is volledige betaling vereist op het moment van boeken.

WIJZIGINGEN EN ANNULERINGEN

 1. Afhankelijk van beschikbaarheid, kunnen wijzigingen in een groepsreservering tot 41 dagen voor de aankomst datum kosteloos gemaakt worden. Safestay zal zich inspannen om alle gevraagde wijzigingen in een groepsboeking aan te passen, of dit nu in het aantal deelnemers of de kamertoewijzing is.
 2. Voor annuleringen en wijzigingen van meer dan 10% die gemaakt worden binnen de 41 dagen voor de aankomst datum, gelden de volgende kosten op basis van groepsgrootte en kennisgeving gegeven en zoals eerder vermeld, worden aanbetalingen die zijn betaald op het moment van de boeking niet gerestitueerd.
  Annuleringskosten (%)
  Dagen voor aankomstGroepen van 50 +Groepen van 49-
  42 +00
  28 – 415030
  15 – 279060
  0 – 14100100
 3. Vroegtijdig vertrek komt in geen geval in aanmerking voor terugbetaling. Annuleringen moeten schriftelijk verstuurd worden, hetzij in de vorm van een brief, fax of e-mail. Wij accepteren geen annuleringen via de telefoon.
 4. Wijzigingen in een bevestigde reservering, (bijv. wijzigingen in datum of aantal gasten), zijn onderworpen aan de beschikbaarheid van een geschikt alternatief en kunnen worden onderworpen aan annuleringskosten of wijzigingskosten, indien van toepassing.
 5. Wij zullen je op de hoogte brengen van eventuele extra kosten schriftelijk voorafgaand aan de wijziging. Wij zullen geen veranderingen maken zonder overeenkomst.
 6. Wijzigingen die minder dan 6 weken voor de aankomstdatum worden gemaakt, kunnen leiden tot volledige betaling van de niet-toegewezen bedden.
 7. Als aanvullende diensten worden geannuleerd binnen 72 uur voor dat deze beginnen of geleverd worden, zal 100% van de bijkomende kosten in rekening worden gebracht. Safestay zal de klant een volledige restitutie van eventuele bijkomende kosten voor ondersteunende diensten die uiterlijk 72 uur voor aanvang van de betreffende nevendienst geannuleerd.
 8. Door ons uw creditcardgegevens te geven geef je ons toestemming om dit te gebruiken als zekerheid voor jouw reservering en accommodatie. Eventuele onbetaalde annuleringskosten zullen in rekening gebracht op jouw debet/creditcard. Alle agenten zullen worden gefactureerd voor het volledige bedrag en moet worden betaald binnen 14 dagen na het ontvangen van de factuur. Als een betaling onder deze voorwaarden achterstallig is, dan kunnen wij, zonder afbreuk te doen aan onze andere rechten en rechtsmiddelen, uw reservering(en) annuleren en/of kunnen wij de levering en/of leveringen van andere diensten die door Safestay aan u worden verstrekt, opschorten.
 9. Safestay kan genoodzaakt zijn om boekingen te annuleren indien: (i) er een redelijke operationele reden is om dit te doen; of (II) de reservering is nadelig voor de reputatie van Safestay. Safestay kan in bepaalde omstandigheden redelijke inspanningen ondernemen om geannuleerde boekingen te verplaatsen naar een alternatieve locatie in de buurt van een soortgelijke standaard als die van de boeking. Safestay dient een volledige terugbetaling te verstrekken voor eventuele annuleringen die onder deze voorwaarden zijn gedaan.

GROEPSGEDRAG

 1. Bij het inchecken, zijn groepen verplicht om een borg van £250 (£500 voor vrijgezellenfeesten) te betalen om eventuele schade veroorzaakt tijdens het verblijf in het Hostel te dekken. De borg zal worden geretourneerd bij vertrek indien er geen schade wordt gemeld of geconstateerd. De borg dient te worden betaald via contant geld, debet of creditcard.
 2. Het comfort van al onze gasten is van het allergrootste belang. Alle gasten die naar de mening van onze medewerkers het comfort, veiligheid, of de veiligheid van andere gasten, personeel of lokale bewoners, in gevaar brengen, zullen worden verzocht om het gebouw te verlaten en zullen geen geld terug krijgen.
 3. Bij aankomst, is ten minste een leider verplicht om een intentieverklaring te ondertekenen om de regels die zijn vastgesteld voor groepen bij aankomst te handhaven. De groepsleiders moeten ervoor zorgen dat alle leden van hun groep zich op acceptabele manier gedragen.
 4. De groepsleider zal verantwoordelijk zijn voor eventuele opzettelijke schade die wordt veroorzaakt aan de kamers, meubels of hostel, voor elke diefstal van hostel eigendom door een lid van de groep of in het geval van klachten als gevolg van het gedrag van de groep. Schade zal worden afgetrokken van de betaalde borg en de resterende kosten zullen moeten worden betaald, of een betaling overeenkomst moet zijn bereikt vóór vertrek.
 5. Mocht schade aan het licht komen nadat de groep is vertrokken, dan behouden wij ons het recht voor om een toeslag te maken op de credit/debit card van de groep, of een factuur te sturen voor het bedrag op het geregistreerde adres. We zullen er echter alles aan doen om eventuele schade intern te corrigeren voorafgaand aan het inhuren van externe personen voor de reparaties, om alle kosten die de gast zou maken tot een minimum te beperken.
 6. Roken is strikt verboden op alle Safestay locaties. Voor elk lid van een groep die betrapt wordt op roken in het gebouw wordt een boete van £250,00 in rekening gebracht om de uitgebreide kosten te dekken voor het herstel van de kamer tot een rookvrije staat. Bij verdere niet-nakoming zal de groep verzocht worden om het pand onmiddellijk te verlaten en zal er geen restitutie worden aangeboden. Als je wit roken, vraag dan het personeel van de receptie over de aangewezen rookruimtes bij aankomst.

PERSOONLIJKE GOEDEREN

 1. Gasten worden verzocht gebruik te maken van de beveiligde kluisjes in elke kamer, de kluisjes bij de receptie of de bagageopslag.
 2. Het is de verantwoordelijkheid van de gast om ervoor te zorgen dat hun persoonlijke bezittingen te allen tijde veilig zijn. Safestay aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het verlies, diefstal of schade aan de persoonlijke eigendommen van gasten, ongeacht hoe dit is veroorzaakt.
 3. Verloren eigendommen zullen slechts worden bewaard voor een maand, als het niet wordt verzameld binnen een maand zullen deze worden gegeven aan een lokale liefdadigheid.

JOUW INFORMATIE

 1. Safestay zal alleen informatie opslaan en gebruiken die je ons verstrekt of die ons wordt geleverd voor het uitvoeren van ons contract met jou en om jou op de hoogte te brengen van andere diensten en aanbiedingen die wij van tijd tot tijd beschikbaar stellen. Als je dergelijke informatie niet wenst te ontvangen, laat het ons dan weten door ons te mailen op: groups@safestay.com of door te schrijven naar ons: Safestay, John Smith House, Londen, SE17 1JL.

VERGISSINGEN & FOUTEN

 1. Eventuele vergissingen in de verkoopdocumentatie, op www.safestay.com, webpagina's van derden, bestelformulieren, offertes, prijslijsten, orderbevestigingen, verzendingsnota's, facturen of andere door ons uitgegeven documenten kunnen door ons zonder aansprakelijkheid worden gecorrigeerd. Wij zullen je adviseren over eventuele wijzigingen op het moment van boeking of zo snel als redelijkerwijs daarna mogelijk is.

BELEID

 1. Alle boekingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en Safestay behoudt zich het recht voor om een boeking te weigeren naar eigen beleid.

Iets onduidelijk? Neem een kijkje op onze Veelgestelde Vragen pagina's of Neem contact met ons op voor meer informatie.